Oranje RSS

Dagelijks alle Oranje berichten voor jou verzameld! Mis niets meer van het Nederlands Elftal op weg naar het EK 2012!

Hugo Borst deelt anekdote over Van Hanegem en Genee: ‘Wat een gluiperd’

Gisteren werd Willem van Hanegem 75 jaar oud. Het AD vroeg columnist Hugo Borst om voor deze gelegenheid een column te schrijven.

“Willem van Hanegem is de best gelezen columnist van AD Sportwereld. Hij noemt man en paard”, begint Borst. “Wilfred Genee is in de ogen van Willem ‘een engerd’ en ‘een op en top stiekemerd. Voor iemand die op school geen tienen voor taal scoorde, is Willem extreem duidelijk. Hij vaart op zijn onderbuik, er zit altijd een kern van waarheid in zijn (dis)kwalificaties.”

ZONDAG PSV – FEYENOORD!! KRIJG MAAR LIEFST 65KEER!!! JE INZET TERUG WANNEER FEYENOORD WINT!!!

ONTDEK HET HIER!!

Borst vervolgt: “Neem Genee. Op een dag vroeg hij me wat Willem nou bij de krant verdiende? Genee ging ook een column voor dit katern schrijven, vandaar. ‘Het meest van ons allemaal’, antwoordde ik. Genee: ‘En jij?’ Ik zei dat ik dat bedrag best wilde vertellen als hij het niet zou gebruiken in zijn onderhandelingen. Dat beloofde hij. Ik zei: ‘Deel dat door de helft, dan krijg je waar je recht op hebt, want heel goed schrijven kan je natuurlijk niet.’ Een dag later zei Genee tegen de hoofredacteur: ‘Waarom krijg ik dit aangeboden als Borst het dubbele krijgt?’”

“Toen ik dat van de hoofdredactie terug hoorde, was ik eerst pissig, daarna schoot ik in de lach om zijn brutaliteit. Gedreven door geldzucht en eerzucht is Genee gewoon heel ver gekomen. Maar toen ik die anekdote een keer aan Willem vertelde zei hij: ‘Zie je wel. Wat een gluiperd.’”, aldus Borst.

The post Hugo Borst deelt anekdote over Van Hanegem en Genee: ‘Wat een gluiperd’ appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *