TELEGRAAF: Dit is wat er aan de hand is met Ibrahim Afellay

Sinds zijn komst deze zomer naar PSV speelde Ibrahim Afellay nog geen minuut voor de Eindhovenaren. Een opmerkelijke situatie want hij is zelfs de eerste aanvoerder van de club uit Eindhoven.

Voorafgaand aan het Europa League-duel met Sporting Portugal (4-0 verlies) liet Van Bommel weten dat Afellay er niet bij was omdat hij meer aan trainingsdagen zou hebben. De krant schrijft: “Wie een dag later naar buiten keek en de gedachten even naar Afellay liet afdwalen, zag hem voor zich. Met slechts het gezelschap van een fysiektrainer op het trainingsveld van De Herdgang. Geteisterd door de gure herfstwind en koude novemberregen. De liefhebber die overtuigd is zijn comeback te maken tegen alle medische wetten in.”

Men vervolgt: “Want let wel: Afellay was al afgeschreven voor het profvoetbal na zijn zoveelste zware knieblessure. Hij vond een arts die er nog in geloofde. Je pakt Afellay de bal niet af. In het voorjaar vroeg hij de club waar hij is opgeleid of hij er kon werken aan zijn herstel. Het mondde uit in een contract, een benoeming tot aanvoerder. Maar speelminuten waren er nog niet. Zijn weg terug blijkt een héle lange.”

In de afgelopen interlandperiode deed de voormalige Oranje-international mee in een oefenwedstrijd tegen STVV: “In de samenvatting op de clubsite zijn flitsen te zien van Afellay. Dat ziet er prima uit, met de bal aan de voet, zoals ook is te constateren op de enkele open trainingen van PSV. Maar fysiek is hij nog in staat het hele veld te bestrijken, zoals hij dat ooit deed. Het snelle wegdraaien, het karakteristieke aan zijn spel, gaat niet meer als voor zijn zware blessures, zo klinkt het. Het is de forse rekening voor iemand die er liefst anderhalf jaar uit lag en nooit in een ritme kan komen, omdat hij door de leeftijdsrestrictie niet mag meedoen met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.”

 


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een SHIRT van je FAVORIETE CLUB!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN ORANJE-SHIRT!!