Oranje RSS

Dagelijks alle Oranje berichten voor jou verzameld! Mis niets meer van het Nederlands Elftal op weg naar het EK 2012!

Nederlandse sportjournalist neemt het op voor Mislintat

Sjoerd Mossou heeft het opgenomen voor Sven Mislintat. In zijn ogen krijgt de ontslagen technisch directeur van Ajax onterecht alle schuld van de puinhoop die daar is ontstaan.

Hij werd begin dit seizoen ontslagen na een korte, onsuccesvolle samenwerking en is maanden later nog steeds regelmatig de kop van jut. “De zondeboktechniek wordt wel toegepast in Amsterdam. Ik ben helemaal geen fan van Sven Mislintat, maar er zijn heel veel dingen misgegaan de afgelopen twee jaar”, begint Mossou in Goedemorgen Eredivisie. “De transferzomer daarvoor, waar die scouting ook bij was, was ook dramatisch. Laten we dat niet vergeten.”

Mossou meent dat Mislintat als schuldige aangewezen wordt voor alles wat fout ging in Amsterdam. “Hij heeft vier maanden bij Ajax gezeten en daarin is veel misgegaan, maar bij Ajax wordt nu gedaan dat alles wat misgegaan is de afgelopen twee jaar de schuld is van één man”, aldus de journalist. “Dat vind ik echt overdreven.”

Dat Mislintat inmiddels weer in aangesteld door Borussia Dortmund, spreekt voor Mossou erg in zijn voordeel. “Zouden ze in Dortmund echt knettergek zijn dat ze hem opnieuw in dienst nemen? Er valt van alles op hem aan te merken, maar er zitten ook allerlei nuances aan”, vervolgt hij. “Ze moeten bij Ajax niet doen als het probleem alleen in die vier maanden zat. Ze hebben allerlei verkeerde keuzes gemaakt, het is een optelsom geweest.”

Het bericht Nederlandse sportjournalist neemt het op voor Mislintat verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *